Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενισχύει αποπροσανατολιστικά διλήμματα

Νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού του λαού, ρίχνει η ΝΔ εστιάζοντας στο αν υπήρχε ή όχι «Plan B», σχέδιο εξόδου από το ευρώ, ενισχύοντας και από τη δική της πλευρά το ψευτοδίλημμα για το λαό «ευρώ ή δραχμή» προκειμένου να ενισχύσει, να στηρίξει την εκβιαστική αποδοχή του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης ως μονόδρομο για το λαό.

Διόλου τυχαία, άλλωστε, μπρος στην ανάγκη τους να υπερψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο άμεσα, μες στον Αύγουστο, στη ΝΔ βάζουν σε δεύτερο πλάνο την κριτική τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, αγωνιώντας μόνο να χρεώσουν την οριστικοποίησή τους, στα παζάρια με τους δανειστές, στους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά στους Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο.

Σε αυτή τη βάση, η ΝΔ εξέδωσε χθες ανακοίνωση για τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, λέγοντας: «Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Οτι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά», προσθέτουν.

Παραπέρα, διερωτώνται: «Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β, που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί; Περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών; Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας; Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με Funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια;».

Και καταλήγουν: «Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ