Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Το 12,75% έφτασε η ανεργία τον περασμένο Ιούνη στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου στατιστικής Istat. Υπάρχει αύξηση κατά 0,3% με τον περσινό Ιούνη και 1,75% σε σχέση με τον περασμένο Μάη. Εκεί όμως που η ανεργία χτυπά κόκκινο είναι στους νέους, καθώς σκαρφάλωσε στο 44,2%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ από το 1977. Μάλιστα, η αλήθεια είναι χειρότερη αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπολογίζονται όσοι άνεργοι δε ψάχνουν δουλειά.

ΤΟΚΙΟ.-- Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών «Sharp Corp» κατέγραψε ζημιές ύψους 28,8 δισ. γιεν (232 εκατ. δολ.) στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου (α' τρίμηνο χρήσης), έναντι κερδών 4,7 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα. Ως αποτέλεσμα αυτού ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την αγορά τηλεοράσεων στις ΗΠΑ.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Παράταση κατά δυο μήνες στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε χτες η κυβέρνηση της Τυνησίας. Η «κατάσταση» κηρύχθηκε στις 4 Ιούλη (τότε) για 30 ημέρες μετά από την «τρομοκρατική επίθεση» που είχε γίνει και με το φόβο για νέες τζιχαντιστικές επιθέσεις.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις Ινδές εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα απαγωγής. Οι γυναίκες δίδασκαν σε πανεπιστήμιο της Σύρτης (βρίσκεται μεταξύ Τρίπολης και Βεγγάζης) και απήχθησαν, ενώ είχαν ξεκινήσει ταξίδι επιστροφής στην Ινδία μέσω Τυνησίας. Η Σύρτη αποτελεί περιοχή όπου δραστηριοποιούνται έντονα τζιχαντιστές, μεταξύ άλλων και του «Ισλαμικού Κράτους».

ΜΙΝΕΣΟΤΑ.-- Ερευνα στις ΗΠΑ για τον θάνατο ενός λιονταριού 13 χρόνων, του Σεσίλ, της Ζιμπάμπουε, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές για τον 55χρονο οδοντίατρο Ουόλτερ Πάλμερ. Ο συγκεκριμένος που έχει εξαφανιστεί για να αποφύγει τη σύλληψη, σκότωσε το ζώο που ήταν προστατευόμενο είδος, σε σαφάρι, το οποίο ισχυρίζεται ότι ήταν νόμιμο. Ωστόσο το γεγονός έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε φιλοζωικές οργανώσεις. Οι αρχές της Ζιμπάμπουε έχουν συλλάβει τους υπεύθυνος του σαφάρι, που πήραν από τον Αμερικάνο υπήκοο 50.000 δολάρια.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Εισαγγελική έρευνα κατά του διαδικτυακού μπλογκ Netzpolitik.org ξεκίνησαν οι γερμανικές αρχές με την κατηγορία για «προδοσία». Η διαδικασία, που καταγγέλλεται από τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων ως απόπειρα φίμωσης του Τύπου, αναφέρεται σε έγγραφα που το ειδησεογραφικό μέσο υπέκλεψε και παρουσίασε και αφορούν στις προσπάθειες της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να ζητήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για να ενισχύσει την παρακολούθηση του διαδικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ