Παρασκευή 31 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές κοντά στην πόλη Ποκάρα. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι αρχές ψάχνουν στα συντρίμμια σπιτιών που έχουν καταπλακωθεί από τόνους λάσπης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Η αφγανική κυβέρνηση εξέδωσε αργά προχτές το βράδυ επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι ο ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, πέθανε και μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, σε νοσοκομείο της επαρχίας Καράτσι στο Πακιστάν. Διεθνή πρακτορεία όπως το BBC μετέδιδαν ότι οι Ταλιμπάν αναμένεται να αναδείξουν το διάδοχο του μουλά Ομάρ. Ωστόσο, με βάση ανακοινώσεις που αποδίδονται στην ηγεσία τους, όχι μόνο δε γίνεται καμιά συγκεκριμένη αναφορά στο θάνατο αλλά δεν αναγνωρίζονται και οι διαπραγματεύσεις που φέρεται να έχουν ξεκινήσει με την κυβέρνηση και τη μεσολάβηση χωρών όπως η Κίνα ή το Πακιστάν.

ΜΑΖΑΠΙΛ.-- Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από τριάντα τραυματίστηκαν χτες στην κοινότητα Μαζαπίλ της πολιτείας Ζακατέκας του Μεξικού όταν φορτηγό - που πιθανό είχε χαλασμένα φρένα - έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου που κατευθυνόταν σε μια εκκλησία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ