Πέμπτη 30 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους μετανάστες στην Κω

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών και των προσφύγων που τους τελευταίους μήνες έχουν εγκλωβιστεί στην Κω, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη μεταφορά και μετεγκατάστασή τους, ζήτησε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε επικοινωνία που είχε με την αναπλ. υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδολοπούλου, τον αναπλ. υπουργό για θέματα ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τον αναπλ. υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός τους έχει φτάσει πολλές φορές τους 2.000, ενώ εξακολουθεί σε καθημερινή βάση η προσέλευση νέων, περίπου 100 με 150 ανά ημέρα. «Φιλοξενούνται» δε σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο με ανύπαρκτες υποδομές. Το νησί έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες πάνω από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοπροσωπίας τους με μέσο χρόνο αναμονής 25 ημερών.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν το ΚΚΕ ότι είναι ήδη σε εξέλιξη σχετικές ενέργειες για την αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά τους στην Αθήνα. Οι παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για το θέμα έγιναν σε συνέχεια και σχετικής επιστολής του δημάρχου της Κω προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ