Πέμπτη 30 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φαρδιά - πλατιά υπογραφή

«Υπερασπιστήκαμε τα δίκαια του λαού και τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου», είπε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δίκιο του λαού», λοιπόν, είναι: Το άγριο χαράτσωμα με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για όσα έχει άμεση ανάγκη για να επιβιώσει ο άνθρωπος. Η δουλειά έως το θάνατο με την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Η ντε φάκτο καθιέρωση των μισθών στο επίπεδο ενός επιδόματος ανεργίας. Η εξαφάνιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς με την άγρια πρόσθετη φορολόγηση. Ας μην το συνεχίσουμε. Κανένα δίκιο του λαού δεν υπερασπίστηκε η κυβέρνηση. Για την αστική τάξη διαπραγματεύτηκε, εκείνης τα συμφέροντα υπεράσπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η διαπραγμάτευση έχει νικητή την αστική τάξη και χαμένο τον εργαζόμενο.

Είπε ακόμα: «Από πρόγραμμα 13 δισ. σε 5 μήνες, πήγαμε σε 85 δισ. σε 3 χρόνια».

Δηλαδή, ζητάει να του πούμε και μπράβο γιατί αύξησε κατά 85 δισ. το κρατικό χρέος, που πρέπει να πληρώσει ο λαός για δανεικά που ποτέ δεν πήρε, αλλά, αντίθετα, είναι ένα χρέος που διαμορφώθηκε για την κάλυψη των αναγκών του κεφαλαίου.

Κι επειδή καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει ως 3ο μνημόνιο έχει ταξικό πρόσημο, είναι συμφωνία για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σπεύδει να την αποκηρύξει: «Δεν δηλώνουμε ιδιοκτήτες του προγράμματος», είπε. Μόνο που η υπογραφή από κάτω είναι φαρδιά - πλατιά: Αλέξης Τσίπρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ