Πέμπτη 30 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο δρόμο σε συνθήκες καύσωνα οι πρόσφυγες

Στο Πεδίον του Αρεως, μέσα στον καύσωνα, εξακολουθούν να παραμένουν οι πρόσφυγες. Χτες έγινε άλλη μια σύσκεψη της Περιφέρειας Αττικής με τη σχετική «παρέλαση» υπουργών και εκπροσώπων της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, για να βρεθεί χώρος φιλοξενίας για τις 60 οικογένειες που ζουν στο πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες επτά ανήλικοι ηλικίας από 2 έως 13 χρόνων, μεταφέρθηκαν μαζί με τις μητέρες τους, στο Παίδων Πεντέλης. Τα παιδιά, που τρεις γιατροί του ΕΚΕΠΥ τα εξέτασαν στις επισκέψεις τους στο Πεδίον του Αρεως, εξετάστηκαν και από τους παιδιάτρους του Νοσοκομείου. Σε τέσσερα παιδιά χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή χωρίς να κρίνεται αναγκαία η παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Τρία παιδιά παρέμειναν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους, καθώς ένα από αυτά εμφάνισε ήπια αφυδάτωση και σε δύο διαγνώστηκαν δερματοπάθειες από σταφυλοκοκκική λοίμωξη. Τα παιδιά θα παρέμεναν στο νοσοκομείο για λίγες μέρες μαζί με τις μητέρες τους.

Σύμφωνα με καταγραφή, που διενεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες, στο Πεδίον του Αρεως διαμένουν 202 άτομα, από τα οποία 103 ανήλικοι (ηλικίας από 1 έτους και άνω), 62 άνδρες και 37 γυναίκες. Ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και όχι απόλυτος, καθώς καθημερινά καταφτάνουν πολλοί άνθρωποι και άλλοι φεύγουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ