Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Κάνει λόγο για «μεθόδους παρακράτους»

Eurokinissi

Για «μεθόδους παρακράτους» που μετέρχονται κρατικοί λειτουργοί, όταν χρησιμοποιούν «πόρους» του κράτους για σκοπούς άλλους από τους «νόμιμους» (όπως όταν «διορίζεται πρόσωπο προκειμένου να παρακάμψει τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες και να πάρει στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα»), μίλησε χτες το πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης, στο «Βήμα fm», αναφορικά με τις επίμαχες ενέργειες του Γ. Βαρουφάκη.

Μίλησε, επίσης, για «μη θεσμική μυστικότητα που καταδεικνύει άλλους σκοπούς και δεν έχει σχέση με τα εναλλακτικά σχέδια που εκπονεί θεσμικά το κράτος με τρόπο ορθολογικό». «Αραγε», αναρωτήθηκε, «μήπως αυτό που παρακολουθήσαμε επί έξι μήνες ήταν η προσπάθεια να εφαρμοστεί το plan B και κατόπιν αποτυχίας του οδηγηθήκαμε στη συμφωνία;».

Επιπλέον, διευκρίνισε, σχετικά με καταγγελία που είχε κάνει ο ίδιος για «σχέδιο της δραχμής» από πλευράς της κυβέρνησης, ότι τα στοιχεία προέρχονταν από υπαλλήλους άλλων υπουργείων (και όχι του Οικονομικών όπου προΐστατο ο Βαρουφάκης), οι οποίοι έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος τελικά, μήπως επρόκειτο όχι για μία ομάδα στο ΥΠΟΙΚ, αλλά για περισσότερες που λειτουργούσαν σε διαφορετικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Βαρουφάκη, ο Θεοχάρης ισχυρίστηκε ότι «με τα λεγόμενά του εμπλέκει τον πρωθυπουργό, διότι επικαλείται ότι ενεργούσε κατ' εντολή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ