Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξάρθρωση συμμοριών

Τέλος στη δράση δύο συμμοριών που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού σε Αττική, Αχαΐα, Κόρινθο και Ηλεία, έβαλε η Αστυνομία. Στην πρώτη συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα πέντε. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 29 - 56 χρόνων, μεταξύ των οποίων είναι και ο 45χρονος αρχηγός της σπείρας. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 34χρονος αγοραστής όπλου. Αλλοι τρεις συνεργοί τους, ηλικίας 27, 60 και 65 χρόνων, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άγνωστα άτομα. Ο 45χρονος αρχηγός του κυκλώματος ήταν υπεύθυνος σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων - ανταλλακτικών στην Πάτρα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης.

Οπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας εισήγαν από το εξωτερικό, κυρίως από τη Βουλγαρία, γνήσια εργοστασιακά όπλα, τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονταν παράνομα σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά κύριο λόγο σε Αττική, Αχαΐα, Κορινθία και Ηλεία. Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 πιστόλια και περίστροφα, πέντε πολεμικά τυφέκια, μεταξύ των οποίων τρία «Καλάσνικοφ», 156 πυροκροτητές και 500 μέτρα φιτιλιού, 10.500 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12.000 φυσίγγια, τρία κιλά χάλυβα για την κατασκευή βολίδων, 650 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 27.555 ευρώ και 35 γραμμάρια χασίς.

Οι δύο συμμορίες συνεργάζονταν με τη μεθοδολογία των «συγκοινωνούντων δοχείων». Η πρώτη προμηθευόταν κατά καιρούς όπλα και πυρομαχικά από τη δεύτερη, η οποία δρούσε σε ευρύτερο γεωγραφικό φάσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ