Τετάρτη 29 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλήθος προφεστιβαλικών εκδηλώσεων αυτό το διάστημα

Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), απλώνονται σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το 41ο Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στην Αθήνα, στο γνωστό χώρο του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνει το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στο Πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στις 10, 11, 12 Σεπτέμβρη. Σήμερα, δημοσιεύουμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις σκηνές του Θεσσαλονικιώτικου Φεστιβάλ. Επίσης, δημοσιεύουμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Λάρισας, που θα γίνει στις 11 και 12 Σεπτέμβρη.

Μέχρι τότε, πλήθος προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα απλωθούν σε γειτονιές πόλεων, χωριά και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Ηδη τέτοιες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για τον υπόλοιπο Ιούλη και τον Αύγουστο.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Συναυλίες, από νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, αφιερώματα, λαϊκά γλέντια, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά. περιλαμβάνονται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε πόλεις, γειτονιές, κωμοπόλεις και χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας για τις επόμενες μέρες είναι:

29 Ιούλη στο θεατράκι Μαλακοπής.

30 Ιούλη στην πλατεία Φοίνικα.

31 Ιούλη στην παραλία Κατερίνης, με ομιλητή τον Αντώνη Παπαδόπουλο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

1 Αυγούστου στα Μουδανιά Χαλκιδικής, με ομιλητή τον σ. Καραχρήστο, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Υπαίθρου της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλία

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις γίνονται και στη Λάρισα και συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένη εκδήλωση στα Ταμπάκικα, ενώ το Σάββατο, 1 Αυγούστου, εκδήλωση θα γίνει στα παράλια της Λάρισας, στον Αγιόκαμπο.

Αντίστοιχα, προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις γειτονιές του Βόλου έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα η τοπική Οργάνωση της ΚΝΕ ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη, στο πάρκο Χιλιαδούς, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Βασίλη Μεταξά, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ.

Δευτέρα, 3 Αυγούστου, στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης (Εθνικής Αντίστασης και Σπυρίδη), στις 8 μ.μ., με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνει προφεστιβαλική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα (στην προβλήτα), την Πέμπτη, 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ. με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει: Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίων με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ. Κρητικό γλέντι με τον Κ. Παχάκη και την παρέα του - Παραδοσιακοί χοροί. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα και βιβλιοπωλείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Βόλο (2015-07-21 00:00:00.0)
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει ανά την Ελλάδα (2014-07-26 00:00:00.0)
Πλούσια φεστιβαλική δραστηριότητα (2012-07-24 00:00:00.0)
Πλούσιες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2009-07-28 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (2002-08-14 00:00:00.0)
Αγκαλιάζουν την Αθήνα οι εκδηλώσεις (1996-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org