Πέμπτη 23 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Στο υπουργείο Παιδείας διαδηλώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στα κενά στην Εκπαίδευση. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σχετικές αποφάσεις.

«Βρισκόμαστε στα τέλη του Ιούλη κι επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μαζί με τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι ψηφίζει το 3ο μνημόνιο, τσακίζει παραπέρα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», σημειώνει η Πρωτοβουλία. Επισημαίνει ότι σήμερα εκκρεμούν μετατάξεις, μεταθέσεις ειδικοτήτων, αποσπάσεις, ενώ υπάρχει πλέον κίνδυνος να γίνουν οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών με βάση την εγκύκλιο Λοβέρδου, δηλαδή χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τα χρόνια 2010-'12 και διπλή μοριοδότηση για τα δυσπρόσιτα και με διετή τιμωρία, όταν οι αδιόριστοι αρνούνται διορισμό γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν εκεί που τους στέλνουν. «Κι όλα αυτά τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές και αυτό το καλοκαίρι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, γιατί δεν μπαίνουν ούτε στο ταμείο ανεργίας!», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, απαιτώντας μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ζητούν, επίσης, σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων, αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, άδεια ανατροφής τέκνων. Επίσης, διεκδικούν να ψηφιστεί τώρα τροπολογία για ένταξη όλων των αναπληρωτών στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας και των ετών 2010-'12 καθώς και για διπλή μοριοδότηση των δυσπρόσιτων.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων που αποτυπώνεται σε υπόμνημα, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 1.700 υπογραφές αναπληρωτών από όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράσεις για τα δικαιώματά τους και για μόνιμους διορισμούς (2017-03-15 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας (2016-06-22 00:00:00.0)
Με τεράστια κενά θα λειτουργήσουν και φέτος τα σχολεία της χώρας (2015-08-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για τα δικαιώματά τους (2015-05-02 00:00:00.0)
Για τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (2013-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org