Κυριακή 19 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Νεανικά

Στο ΔΤ της Κούβας νικητής ο Κινέζος Γιου Γιαντζί

Ο πρόεδρος της FIDE απονέμει τα έπαθλα στους νικητές του Δ.Τ. στη μνήμη Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα
Ο πρόεδρος της FIDE απονέμει τα έπαθλα στους νικητές του Δ.Τ. στη μνήμη Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα
Στο χρονικό διάστημα ενός μήνα θα διεξαχθούν δύο αξιόλογες διοργανώσεις για Νέους και Νέες σκακίστριες. Πρόκειται για τα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 χρόνων (Πόρετς της Κροατίας από 20 Σεπτέμβρη έως 1 Οκτώβρη), καθώς και για τα αντίστοιχα Παγκόσμια Ατομικά 2015, που θα διεξαχθούν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής από 24 Οκτώβρη έως 6 Νοέμβρη 2015.

Σύμφωνα με πάγια απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, από το 2008 ισχύει ότι ο Πρωταθλητής κάθε κατηγορίας (Νέων - Νεανίδων 2015 8 - 10 - 12 - 14 - 16 και 18 χρόνων) επιλέγει πρώτος το αντίστοιχο (παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) πρωτάθλημα που θέλει να αγωνιστεί, ενώ ο δεύτερος αποδέχεται αυτό που απομένει.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής των πρώτων, γίνεται αναπλήρωση - σύμφωνα με την κατάταξη του πρόσφατου πρωταθλήματος στην Αχαΐα - μέχρι και την 5η θέση. Οσοι ενδιαφέρονται να αναπληρώσουν κάποια κενή θέση (ή έξτρα συμμετοχή σε ένα από τα δύο πρωταθλήματα) θα πρέπει να το δηλώσουν γραπτά στην ΕΣΟ (info@chessfed.gr) το αργότερο μέχρι τις 27 Ιούλη 2015.

* Στο πλαίσιο του 50ού ΔΤ στη μνήμη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα, ο πρόεδρος της FIDE Κιρσάν Ιλιουμτζίνοβ επισκέφθηκε την Κούβα και είχε συνομιλίες με τον υπεύθυνο του Διεθνούς Ινστιτούτου των Σπορ κ. Αντόνιο Εντουάρντο Μπεκάλι. Νικητές στο ΔΤ ήταν οι GM Γιου Γιαντζί (Κίνα) και οι Ρώσοι Ντμίτρι Αντρέικιν και Π. Ελιάνοβ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ