Σάββατο 18 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύθηκε συνδικαλιστής στη Βοιωτία

Το χαρτί της απόλυσης βρήκε να τον περιμένει την πρώτη μέρα που γύρισε στη δουλειά μετά την αναγκαστική άδεια που του είχε επιβάλει η εργοδοσία. Πρόκειται για τον γραμματέα της εργοστασιακής επιτροπής του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» που απολύθηκε από την εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικών «Θεοδοσίου Ελπίς», την περασμένη Τρίτη.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, λίγα λεπτά πριν σχολάσει η βάρδια, η εργοδοσία κάλεσε στο γραφείο τον Jaswinder Kumar, γραμματέα της εργοστασιακής επιτροπής, και του γνωστοποίησε την απόλυσή του. Ο εργαζόμενος μόλις είχε επιστρέψει μετά από αναγκαστική άδεια που του είχε επιβάλει η εργοδοσία, από τις 18/06, γιατί ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις του Σωματείου, της εργοστασιακής επιτροπής και του ιδίου, αναφορικά με την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της θερμικής καταπόνησης του προσωπικού.

«Θεωρούμε την απόλυση άκυρη και καταχρηστική, αφού έγινε εμφανώς για εκδικητικούς λόγους, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας», σημειώνει το Σωματείο. Απαιτεί από την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση, να καταβάλει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα καθώς και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων. Ηδη Σωματείο και εργαζόμενος υπέβαλαν αίτηση για εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Θήβας και βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org