Σάββατο 18 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Διαβλέπει πρόβλημα και καλεί τους «φιλοευρωπαϊστές» του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθούν...

«Ψήφισα για το μνημόνιο, γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό επαρκεί για να σώσει την Ελλάδα. Υπάρχουν δυνάμεις εδώ, όπως και στην Ευρώπη, που θέλουν μια επιστροφή στη δραχμή, συμπεριλαμβανομένου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό θα δημιουργήσει σε λίγους μήνες ένα τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Παραπέρα, διαβεβαίωσε ότι «Θα ψηφίσουμε όλους τους νόμους για τους οποίους δεσμευτήκαμε έναντι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

Ανέφερε ακόμα ότι «η εναλλακτική λύση (σ.σ: εννοεί το "Grexit") θα ήταν μια κόλαση για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσφαλε σε όλα, μας έφερε έναν συμβιβασμό πολύ χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να έχει φέρει λίγους μόνο μήνες νωρίτερα. Αλλά δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Και στην πολιτική, μερικές φορές πρέπει να επιλέξεις μεταξύ κακού και χειρότερου». Μάλιστα, υπερασπιζόμενος την επιλογή του υποστήριξε ότι «η λιτότητα είναι ένα απαραίτητο βήμα για να καταφέρει κανείς έπειτα να αναπτυχθεί»...

Επέμεινε να προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος «Grexit» δεν απεφεύχθη. «Και όχι μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να μετατρέψει σε πραγματικότητα όλα όσα υποσχέθηκε στους πιστωτές. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια ομάδα συντηρητικών στην Ευρώπη που εργάζεται για μια διαφορετική ένωση, μικρότερη». Επίσης, «υπάρχει μια ομάδα που θέλει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς, δε, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα, το οποίο θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προτιμά να ενεργεί μόνος του».

Ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε: «Ισως ο πρωθυπουργός να αλλάξει γνώμη και να καταλάβει ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση. 'Η τα φιλοευρωπαϊκά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και υπάρχουν πολλά, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Βρίσκονται ενώπιον της ιστορίας, πρέπει να κινηθούν τώρα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ