Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Η Λίγκα θα αποφασίσει για Κέρκυρα

Tο μπαλάκι στη Super League πέταξε και επίσημα χτες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με την υπόθεση της Κέρκυρας και το ζήτημα της παρατυπίας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Αν και η ΕΕΑ με απόφασή της πριν από λίγες μέρες είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό της ομάδας (η οποία βαθμολογικά είχε σωθεί στην περσινή Super League) λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών στον νυν πρόεδρο Α. Ισσαρη από τους πρώην μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Λιμπάντζη και Κουτσούρη, εντούτοις το επίσημο έγγραφο που απέστειλε (και μάλιστα με σχετική καθυστέρηση) στη διοργανώτρια είναι διαφορετικό. Αντί για την επίσημη εισήγησή της η ΕΕΑ απέστειλε στη Super League απλή έκθεση για το ζήτημα και αναφέροντας τα γεγονότα ωστόσο σε αυτή δεν υπάρχει η προηγούμενη εισήγησή της για την επιβολή ποινής αποκλεισμού. Ετσι, ουσιαστικά το μπαλάκι περνάει στη Super League και στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει το μέλλον των Φαιάκων στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, η Κέρκυρα έχει ήδη κληθεί σε απολογία για την επόμενη βδομάδα (23/7) με βάση την έκθεση της ΕΕΑ. Από πλευράς της ΠΑΕ Κέρκυρας, πάντως, ερμηνεύουν την κίνηση της ΕΕΑ ως έναν καλό οιωνό για την αίσια έκβαση της υπόθεσης για αυτούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τα τυπικά φαίνεται να απομένουν προκειμένου ο Δημήτρης Γούτας να μεταγραφεί από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό, καθώς τα βρήκε με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι πληροφορίες ήθελαν τον νεαρό 21χρονο στόπερ να βρίσκεται χτες στον Πειραιά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή η οποία ίσως και σήμερα ολοκληρωθεί.

ΑΕΚ: Αν και τα σενάρια θέλουν τις δυο πλευρές να τα έχουν βρει σε όλα, ωστόσο η επισημοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα Αλεχ Μπαρόχα φαίνεται να έχει ακόμα ...δρόμο. Και αυτό γιατί πληροφορίες φέρουν τους υπεύθυνους του Δικεφάλου να εξετάζουν (έστω διακριτικά) και άλλες περιπτώσεις μέχρι η υπόθεση να φθάσει στο φινάλε. Την ίδια ώρα, στην Ενωση ανέμεναν χτες την έλευση του Βάργκας, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή που θα φύγει για την Πολωνία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΠΑΟ: Συνεχίζονται τα προβλήματα απουσιών από τις προπονήσει λόγω τραυματισμού για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είδε και τη χτεσινή μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία να λείπουν κάποιοι. Αυτοί ήταν οι συνηθισμένοι τέσσερις των τελευταίων ημερών, Νάνο, Εσιέν, Κλωναρίδης και Τελάντερ, που δεν συμμετείχαν με την ομάδα και ακολούθησαν ο καθένας το πρόγραμμά του. Οσον αφορά τον Νάνο, η επάνοδός του στον κανονικό ρυθμό δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, οπότε για αυτό και ακολουθεί πιο συντηρητική θεραπεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ