Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά ανασχηματισμό και σεβασμό στην αντιπολίτευση...

Ανασχηματισμό ζητά το ΠΑΣΟΚ από τον Αλ. Τσίπρα, ώστε με τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες κυβερνητικές θέσεις να προχωρήσουν τάχιστα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις τις οποίες συμφώνησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός με τους εταίρους του στις Βρυξέλλες. Ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ για το πόσο γοργά θα προωθηθούν οι υποθέσεις ενίσχυσης του κεφαλαίου.

Οπως δήλωσε χτες η Φ. Γεννηματά, «επιβάλλεται ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, που έχουν την ευθύνη, να αξιοποιήσουν την θετική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (σ.σ.: ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και να προχωρήσουν ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν (...) Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κάνει ουσιαστικό ανασχηματισμό και να συγκροτήσει μια κυβέρνηση με αξιόπιστους υπουργούς που θα εφαρμόζουν με συνέπεια και ευθύνη τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα, που υπέγραψε ο ίδιος ως πρωθυπουργός».

Επίσης: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βρει λύσεις που αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση του νομοθετικού έργου». Σπόντα για την Ζ. Κωνσταντοπούλου και έγνοια μήπως καθυστερήσει η ψήφιση των επίμαχων αναδιαρθρώσεων.

Τέλος: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαία πλειοψηφία στην Βουλή για τη θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος», προσθέτει η Γεννηματά βάζοντας ουσιαστικά ζήτημα μιας άτυπης συγκυβέρνησης, όπου πριν καταθέσουν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάποιο νομοσχέδιο, θα πρέπει να συνυπολογίζουν την αντίδραση στο περιεχόμενό του και των βουλευτών των άλλων αστικών κομμάτων, αυτών της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ