Παρασκευή 17 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕURO K-19
Εφιάλτης το β' μέρος για την εθνική νέων

«Θρύψαλα» έκανε η Ρωσία το όνειρο της εθνικής νέων για παρουσία στο φετινό τελικό του Εuro K-19 που διεξάγεται στην Ελλάδα, καθώς στο χτεσινό πρώτο ημιτελικό που έγινε στη Λάρισα, επικράτησε της ελληνικής ομάδας με 4-0. Ετσι, η εθνική θα διεκδικήσει πλέον την τρίτη θέση στη διοργάνωση στο μικρό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του χτεσινοβραδινού δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας. Η ρωσική ομάδα, με την εμφάνισή της κόντρα στην Ελλάδα, απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται απ' τα φαβορί για την πρώτη θέση. Σημειώνεται πως η ίδια φουρνιά της ρωσικής ομάδας πριν δυο χρόνια είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό Κ-17.

Η εθνική νέων ουσιαστικά πλήρωσε την κατάρρευσή της στο β' ημίχρονο, όταν και δέχτηκε όλα τα γκολ της αναμέτρησης και εμφάνισε αρκετές αμυντικές αδυναμίες, τόσο στα πλάγια όσο και στις στημένες φάσεις των αντιπάλων. Αντίθετα, το ελληνικό συγκρότημα στο πρώτο 45λεπτο στάθηκε πολύ καλά απέναντι στους αντιπάλους, κυρίως αμυντικά, όταν και κράτησε ανέπαφη την εστία, ενώ και επιθετικά υπήρξαν στιγμές που απείλησε. Τα γρήγορα γκολ των Ρώσων με το... καλημέρα της επανάληψης με τους Τσερνόφ (50') και Γκασίλιν (52') έσπασαν την ψυχολογία των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι δεν έδειχναν να συνέρχονται. Ετσι, η ρωσική ομάδα πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, αρχικά στο 65' χάρις σε εύστοχο πέναλτι του Σεϊντάεφ, ενώ στο 78' και πάλι με τον Τσερνόφ.

Ρωσία: Μιτριούσκιν, Τσερνόφ, Κοτζανιγιάζοβ, Γιακούμπα, Μακάροβ, Γκουλίεβ, Μπαρίνοβ (71' Τσερόβ), Γκολόβιν (58' Μελκάτζε), Μπεζντενέζνικ (46' Ζούεβ), Σεϊντάεβ, Γκασίλιν.

Ελλάδα: Κότσαρης (85' Θεοδωράκης), Σάλιακας (62' Ορφανίδης), Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κουλούρης (72' Βασαΐτης), Βέργος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ