Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς»

Συγκλονιστική η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Γεμάτη πυκνά όλη η Σταδίου
Γεμάτη πυκνά όλη η Σταδίου
Μαχητικό, αισιόδοξο, αποφασιστικό, ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα χτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, ενάντια σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση που «σερβίρουν» ένα ακόμα μνημόνιο στο λαό για να συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη του κεφαλαίου. Με τις συγκεντρώσεις που οργάνωσε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ κάλεσε το λαό με την οργάνωση και τον αγώνα του να πει «όχι» στο τρίτο μνημόνιο και τα σκληρά του μέτρα, να γυρίσει την πλάτη σε αντιλαϊκά μέτρα και αφεντικά, να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση των απωλειών του, να παλέψει με αιχμή αιτήματα διαμορφωμένα με βάση τις ανάγκες του.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο γέμισε ασφυκτικά όλη την περιοχή από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα (γεμάτες πυκνά Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας), με τα πανό και τα μπλοκ των σωματείων, των συνταξιουχικών ενώσεων, των φοιτητών και σπουδαστών, να διαδέχονται το ένα το άλλο. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, με ομιλητή το Βασίλη Σταμούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Το σύνθημα στην εξέδρα διαμήνυε: «Οχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα». «Εμπρός λαέ να τ' αποφασίσεις, τη δύναμη την έχεις για να τους νικήσεις», το σύνθημα δυνάμωνε καθώς οι προσυγκεντρώσεις έφταναν στην πλατεία.

Η πορεία απλώνεται σε όλη την Αμαλίας
Η πορεία απλώνεται σε όλη την Αμαλίας
«Αρκετά ματώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και μνημόνια διαρκείας»: Το τρικάκι με το παραπάνω κάλεσμα έπεφτε «βροχή» και γινόταν δεκτό με ενθουσιασμό.

Το μήνυμα σαφές για κάθε εργαζόμενο που εκβιάζεται και τρομοκρατείται, για να δεχθεί την απληρωσιά, τη διαθεσιμότητα, τη μείωση του μισθού του, για κάθε άνεργο που δε βλέπει να περισσεύει για αυτόν ούτε ψίχουλο από τα «πακέτα» χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων, για κάθε συνταξιούχο που η σύνταξή του μετατρέπεται σε φιλοδώρημα. Δυνάμωνε μαζί με τα συνθήματα όσο η πορεία προχωρούσε: «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Ηρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, μνημόνια διαρκείας εμείς δε θα δεχθούμε», «Τώρα να φανεί η λαϊκή οργή, οργάνωση να γίνει για την ανατροπή».


Ολη η περιοχή από την Ομόνοια έως το Ζάππειο κι από κει στο Σύνταγμα ήταν καλυμμένη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ
Ολη η περιοχή από την Ομόνοια έως το Ζάππειο κι από κει στο Σύνταγμα ήταν καλυμμένη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org