Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στις άλλες πόλεις

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Σε δεκάδες πόλεις απλώθηκε το σύνθημα του ΠΑΜΕ, με τα χτεσινά συλλαλητήρια στα οποία πήραν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στη Θεσσαλία

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στην οποία επίσης καλούσαν οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου (μέλος της ΟΓΕ). Η συγκέντρωση έγινε μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με φόντο το πανό που είχε αναρτήσει από το πρωί το ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και στην παραλία.

Στην κεντρική πλατεία έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα, όπου φορείς και σωματεία έφτασαν με πορεία από το Εργατικό Κέντρο. Μετά την ομιλία, έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα όπως «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Στην Πελοπόννησο

Στην Πάτρα, δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία στην πόλη. Μεταξύ των δυνάμεων που ανταποκρίθηκαν για πρώτη φορά στο κάλεσμα των δυνάμεων της Κοινωνικής Συμμαχίας και πήραν μέρος στο συλλαλητήριο ήταν και η Ομοσπονδία Εμπορευματοβιοτεχνών Αχαΐας και η Ενωση Ιδιοκτητών Ταξί. Στον Πύργο, το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία ΟΤΕ.

Στην Κρήτη

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Πλήθος κόσμου, σωματεία, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές πήραν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέα ζευγάρια έκαναν ξεκάθαρο στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αστικής διαχείρισης ότι δε θα δεχτούν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.


ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org