Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τον τόνο

Σε πλατύ κάλεσμα στο λαό να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο νέο μνημόνιο, ξεκινώντας με τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης, μετέτρεψαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη χτεσινή πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, με τις πρωτοβουλίες τους σε μια σειρά πόλεις.

Στην Αθήνα, με αφετηρία την Ομόνοια, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έφτασαν με πορεία και συνθήματα στο υπουργείο Οικονομικών: «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέραν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, μας κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε στη Λάρισα. «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο αγωνιζόμαστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα», ανέφερε ο Χρήστος Μπίκας, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στο Βόλο, νωρίς το πρωί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη «νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής» και καλώντας στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Κινητοποίηση έξω από την είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα. Μοίρασαν ανακοίνωση στους επισκέπτες του νοσοκομείου και πραγματοποίησαν εξόρμηση - ενημέρωση, μιλώντας με προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς, καλώντας τους να μη δεχτούν να ξαναματώσουν για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Στη Χίο, η συγκέντρωση στην Απλωταριά και η πορεία που ακολούθησε, με απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, έδωσε την ευκαιρία σε εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους, να διαδηλώσουν, δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την αντίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία και τη διάθεσή τους να την αντιπαλέψουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαλέγουμε τα όπλα του αγώνα (2012-02-08 00:00:00.0)
Συνέχεια με οργανωμένη αντίδραση σε κάθε χώρο δουλειάς (2011-11-30 00:00:00.0)
Αύριο η πορεία Ειρήνης (2007-05-22 00:00:00.0)
Χρειάζεται ένα βήμα μπροστά (2004-12-17 00:00:00.0)
"Καταψηφίστηκε" ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός (1997-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org