Τρίτη 14 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ μέσω χρηματικών προστίμων

Δύο χρηματικά πρόστιμα στο ΚΚΕ, για αφισοκόλληση, συνολικού ύψους 4.217 ευρώ, επέβαλε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής του συνεδρίασης. Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης, καταγγέλλοντας την προσπάθεια φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ και ποινικοποίησης της πολιτικής του δράσης.

Τα πρόστιμα αφορούσαν την προπαγάνδιση συγκεντρώσεων του ΚΚΕ που έγιναν τον Μάρτη, ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Η μία συγκέντρωση μάλιστα ήταν με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η επιβολή των προστίμων έγινε με βάση το νόμο για «παράνομη επικόλληση διαφημιστικών αφισών και αυθαίρετη τοποθέτηση banners μηνυμάτων», λες και το ΚΚΕ είναι καμιά εταιρεία...

Στη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε παρέμβαση ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Κατήγγειλε φάμπρικα προστίμων που στοχεύει στο χτύπημα του ΚΚΕ και της πολιτικής του, στη συγκεκριμένη περίπτωση ενάντια στα μνημόνια, που δεν «αρέσει» στη διοίκηση του Δήμου, η οποία τα στήριξε και εξακολουθεί να τα στηρίζει. Και θύμισε ότι ο δήμαρχος συμμετείχε και στην επιτροπή υπέρ του «ΝΑΙ» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι προσπάθεια φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ, γιατί προφανώς η διοίκηση του δήμου δεν συμφωνεί με την πολιτική του, με το περιεχόμενο των μηνυμάτων του. Θέλει να σιωπήσει και να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέρος της οποίας υλοποιείται και εφαρμόζεται και από τη διοίκηση του δήμου. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φάμπρικα προστίμων παρατηρείται μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης».

Πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν στοχεύουν μόνο ενάντια στο ΚΚΕ. Στοχεύουν ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνίζεται και παλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αποφάσεις άκρως αντιδημοκρατικές, θυμίζουν μαύρες εποχές. Είναι προσχηματική η επιχειρηματολογία περί καθαριότητας, νομιμότητας, κλπ.».

Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την εισήγηση της διοίκησης και να μην αποφασίσει την επιβολή των προστίμων. Επίσης, απαίτησε να σταματήσει η βιομηχανία προστίμων σε πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών των πολιτικών και κοινωνικών φορέων και ξεκαθάρισε ότι τέτοιες κινήσεις δεν τρομοκρατούν τους κομμουνιστές και δεν πρόκειται να σταματήσουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου οχυρωμένη πίσω από τη «νομιμότητα» αποφάσισε την επιβολή των προστίμων...

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου φωνάζοντας «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ