Κυριακή 12 Ιούλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Ξένη και εχθρική για το λαό

Σύμφωνα με την «αιτιολογική έκθεση» που κατέθεσε η κυβέρνηση, γίνεται λόγος για «πρόγραμμα» τριετούς διάρκειας (1/7/2015 - 30/6/2018) με την πλευρά του ESM, και με το ύψος της νέας δανειακής σύμβασης να εκτιμάται, για την ώρα, στα 53,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους προσδιορίζονται από την τρόικα στα 74 δισ. ευρώ.

  • Μάλιστα, πρόθυμη να συμβάλει εμφανίστηκε «αίφνης» και η πλευρά του ΔΝΤ με κεφάλαια ύψους 16 δισ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΝΤ θα μετέχει «κανονικότατα» και στο τρίτο μνημόνιο.
  • Ο ESM (διακρατικά δάνεια Ευρωζώνης) εμφανίζεται να μετέχει με 58 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται η αναδιάρθρωση των αποπληρωμών για το χρέος, που λήγουν από το έτος 2022 και στη συνέχεια. Η «αναδιάρθρωση» (περαιτέρω επιμήκυνση κ.ά.) αφορά στην πλευρά των κρατών της Ευρωζώνης, τα οποία με βάση το δεύτερο μνημόνιο έδωσαν 10ετή περίοδο «χάριτος» (μέχρι το 2022). Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος και για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών. Λόγος γίνεται για ενίσχυση των τραπεζών με φρέσκα κεφάλαια, ύψους 10 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, γύρω από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο παίζεται χοντρό παιχνίδι, συντελούνται νέες διεργασίες αναδιαρθρώσεων, πάντα στις πλάτες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ