Σάββατο 11 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βάζει πλάτη και στο νέο μνημόνιο

Eurokinissi

«Ρητή δέσμευση ότι δεν θα γυρίσετε την Κυριακή το βράδυ χωρίς συμφωνία παραμονής στην ΕΕ και το ευρώ», ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες το απόγευμα στη Βουλή.

Διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια» και πως «δεν σας εξουσιοδοτεί να πάτε σε ρήξη». Ωστόσο, πήρε απόσταση από το μείγμα των αντιλαϊκών μέτρων που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «το μείγμα των μέτρων είναι δικός σας λογαριασμός» και αναζητώντας τη δικαίωση των πολιτικών της προηγούμενης συγκυβέρνησης ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε τα ίδια μέτρα πριν πέντε μήνες».

Παραπέρα, έκανε λόγο για «βίαιη ωρίμανση της κυβέρνησης» για «διαπραγμάτευση ενός τρίτου μνημονίου με την υπογραφή σας» και ζήτησε να κλείσει «ο κύκλος μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Υπερασπίστηκε τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τις οποίες εμφάνισε σαν μονόδρομο για το λαό, λέγοντας ότι «μέσα στο ευρώ να ξεπεράσουμε τη ζημιά που έγινε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα». Επίσης ανέφερε πως ως ΝΔ «βρισκόμαστε εδώ, για άλλη μια φορά, ώστε εσείς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ψηφίζετε την κυβέρνηση, να δεσμευτείτε δημόσια με το "ναι σε όλα" ότι θα στηρίξετε την κυβέρνησή σας. Δε βρισκόμαστε για να στηρίξουμε εμείς».

Η γραμμή του κόμματος είχε συζητηθεί και επαναβεβαιωθεί νωρίτερα στη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, υπό την προεδρία του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη, σε σύσκεψη με όσους βουλευτές του κόμματος συμμετέχουν στις Επιτροπές της Βουλής, όπου εξετάστηκε το μνημόνιο που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση, αλλά και κατόπιν, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στις συνεδριάσεις των οργάνων εκφράστηκε προβληματισμός για τις τακτικές Τσίπρα, διαγνώστηκε πρόθεση να εγκλωβίσει την αστική αντιπολίτευση στις μεθοδεύσεις του, εκφράστηκαν ακόμα και αμφιβολίες αν θέλει πραγματικά να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους που να διασφαλίζει τον ευρωμονόδρομο.

Επαναβεβαιώθηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα βάλουν πλάτη στη σχετική ψηφοφορία, αναγνωρίστηκε ότι θα πρόκειται για ένα πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο με ευθύνη των χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταλήχτηκε οι όποιες τέτοιες ευθύνες να αναζητηθούν μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Επαναβεβαιώθηκε, εξάλλου, η θέση της ΝΔ πως «μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη». Οπως και η θέση ότι «η ΝΔ δίνει στον πρωθυπουργό, όχι μόνο εξουσιοδότηση να φέρει συμφωνία, αλλά και εντολή να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ