Σάββατο 11 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Ναι» για αποκατάσταση ρευστότητας στα μονοπώλια

Το Ποτάμι ψηφίζει «Ναι» και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να πάει στην Ευρώπη και να φέρει συμφωνία παραμονής της χώρας πάση θυσία στο ευρώ και την Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Κ. Μπαργιότας, εισηγητής του Ποταμιού, στη συζήτηση χτες το απόγευμα στη Βουλή επί του επίμαχου νομοσχεδίου σε επίπεδο Επιτροπών.

Αυτήν τη συμφωνία, συνέχισε, πρέπει όχι μόνο να την υπογράψουμε, αλλά και να την εφαρμόσουμε, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναρωτώμενος αν είναι ικανή αυτή η κυβέρνηση να προωθήσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η χώρα χρειάζεται τεκτονικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που επιβάλλεται να τις κάνουμε μόνοι μας, θέλοντας έτσι να επιταχυνθεί και να εφαρμοστεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Νωρίτερα, το πρωί, ο επικεφαλής του μορφώματος, Στ. Θεοδωράκης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μεταφέρει προσωπικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ ότι η αστική αντιπολίτευση στηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο κλείσιμο νέας συμφωνίας με τους εταίρους και την εφαρμογή νέου μνημονίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο Στ. Θεοδωράκης ενημέρωσε τον Γιούνκερ τόσο για το θέμα της συμφωνίας όσο και για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για επενδύσεις και «ανάπτυξη» στην Ελλάδα. «Τα 35 δισ. ευρώ είναι εδώ και σας περιμένουν» απάντησε ο Γιούνκερ δεσμευόμενος ότι η Κομισιόν μπορεί με «άμεσες διαδικασίες» να ενισχύσει απευθείας την «επιχειρηματικότητα» με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, άμεσης εκταμίευσης 35 δισ. ευρώ. Αλλη μια απόδειξη ότι όλα τα παζάρια τους, και το μνημόνιο που θα φορτώσουν στο λαό, βασικό στόχο έχουν την αποκατάσταση γραμμών ρευστότητας για τα ντόπια μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ