Τετάρτη 8 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νέα συνεκπαίδευση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Συνεχίζονται επί συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες άλλων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Σε αυτήν τη βάση, από 22/6 έως 3/7 πραγματοποιήθηκε, στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Αράξου, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 31η Tactical Air Base (TAB), της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (PLAF). Κι αυτό, στο πλαίσιο της «διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας», όπως επισήμως ειπώθηκε, με την πολωνική αστική τάξη που παίζει βασικό ρόλο στην αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία, για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πόρων στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, σκοπός της συνεκπαίδευσης ήταν «η εξάσκηση του προσωπικού και η αύξηση της κοινής εμπειρίας στην υποστήριξη και εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων». Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και Οπλικών Συστημάτων Αεράμυνας, ενώ η 31η TAB με 8 αεροσκάφη F-16 και κλιμάκιο 67 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ