Παρασκευή 3 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από το Βιετνάμ στην Αθήνα

-- Στο χώρο Α της Πειραιώς 260 εγκαινιάστηκε η εικαστική εγκατάσταση του Αντώνη Βολανάκη «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave». Μέσα στον αχανή αυτό χώρο ο επισκέπτης συναντά ένα δάσος από χρησιμοποιημένα νυφικά και υφάσματα, καθώς κι έναν παλιό αργαλειό. Ταυτόχρονα, σε βίντεο προβάλλονται οι απαντήσεις διαφόρων γυναικών πάνω στα σύγχρονα θέματα που τις απασχολούν. Ολα αυτά συνδέονται με ένα μαγικό τρόπο με την περίφημη Πηνελόπη έτσι όπως την είδε η βραβευμένη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

-- Μέχρι και τις 8 Ιούλη, θα παρουσιάζεται η παράσταση «Στη μέση του δρόμου - Αθήνα» του Πρόδρομου Τσινικόρη, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ωρα έναρξης: 21.00. Διάρκεια: 60'. Με αφετηρία την έρευνα γύρω από τους άστεγους της Αθήνας, ο Πρόδρομος Τσινικόρης μαζί με τους συνεργάτες του προσκαλεί σε μια διαφορετική περιήγηση - audio walk στο κέντρο της πόλης. Οι θεατές του Φεστιβάλ εξοπλισμένοι με mp3 player και ακουστικά θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις φωνές των πιο σιωπηλών συμπολιτών μας. Στα κείμενα, που θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, εκτός από προσωπικές ιστορίες θα ακούγονται και οδηγίες που θα κατευθύνουν τον εκάστοτε θεατή σε ένα σημείο συνάντησης, πέριξ της πλατείας, με τον προσωπικό του αφηγητή.

Σύλληψη και σκηνοθεσία Πρόδρομος Τσινικόρης. Ηχητική εγκατάσταση: Νίκος Πάστρας. Ειδική συνεργάτης για το θέατρο με ευάλωτες ομάδες: Ιωάννα Βαλσαμίδου. Ερευνα και δραματουργία: Ολη η ομάδα. Ωρες παραστάσεων: 17.00, 18.00, 19.00, 20.00. Αριθμός θεατών για κάθε ώρα: 7.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org