Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.- Η προστασία της εθνικής άμυνας, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι - σύμφωνα με το «Σινχουά» - μερικοί από τους στόχους του νέου νόμου «για την εθνική ασφάλεια» που εγκρίθηκε χτες σε επιτροπή της κινεζικής Βουλής. Δραστηριότητες στο διάστημα, όπως επίσης στους ωκεανούς και τις πολικές περιοχές θα τεθούν επίσης στην ίδια «ομπρέλα» εθνικής ασφάλειας σε μια περίοδο που αποκαλύπτονται διαρκείς «κυβερνοεπιθέσεις» με την ανάμειξη, μεταξύ άλλων, και των ΗΠΑ.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες Σιν Μπετ συνέλαβαν χτες 40 μέλη της «Χαμάς» στη Δυτική Οχθη που φέρεται πως προσπαθούσαν να διευρύνουν την επιρροή της οργάνωσης στην περιοχή, δημιουργώντας δίκτυα φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε επιφυλακή για την πιθανότητα εξαπόλυσης τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ, ενόψει της εθνικής επετείου της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιούλη βρίσκονται οι αμερικανικές διωκτικές και αντιτρομοκρατικές αρχές καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως κάποιοι «πυρήνες» τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σχεδιάζουν επιθέσεις σε αμερικάνικο έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ