Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τα δεδουλευμένα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με σημαντική καθυστέρηση θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να δηλώσει πότε θα καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, αλλά και εκείνα που οφείλει ακόμα από τις περσινές εξετάσεις.

Τα δεδουλευμένα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως δήλωσε ο αν. υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ (28/5), δε θα πληρωθούν με τη διαδικασία των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής (ΧΕΠ), όπως κάθε χρόνο, αλλά με τη διαδικασία των «εντελλόμενων».

Αυτό, σημειώνει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη που υπογράφει την Ερώτηση, θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή των δεδουλευμένων όσων εκπαιδευτικών εργάστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι Ενώσεις των εκπαιδευτικών, τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν το συντομότερο από την επόμενη σχολική χρονιά. Επισημαίνει, επίσης, ότι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Κιλκίς, Λάρισα κ.α.) δεν έχουν ακόμα καταβληθεί τα δεδουλευμένα των πανελλαδικών για την περσινή σχολική χρονιά.

«Ουσιαστικά, η συγκυβέρνηση, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων, προχωρά σε "στάση πληρωμών" των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών, προκειμένου να αποπληρώσει "στο ακέραιο και στο όλον" το χρέος προς τους δανειστές», τονίζει η βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτώντας τον υπουργό γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της πληρωμής μέσω ΧΕΠ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και πότε θα καταβληθούν στους εκπαιδευτικούς τα δεδουλευμένα των πανελλαδικών (για φέτος και για πέρσι).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ