Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσίευμα για σύσκεψη σχετικά με το «σχέδιο Πικραμμένου»

Σε κυβερνητική σύσκεψη που αφορούσε τη λήψη μέτρων σε περίπτωση «κοινωνικής αναστάτωσης», αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει πως αντικείμενο της σύσκεψης αφορούσε την ενεργοποίηση του «σχεδίου Πικραμμένου». Το τελευταίο είχε καταρτιστεί το Μάη του 2012. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με αυτό, «σε περίπτωση πρόκλησης "κοινωνικής αναστάτωσης", τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές αρχές εκτέλεσης ποινών, αυξάνονται οι περιπολίες των ειδικών δυνάμεων της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές στα σωφρονιστικά καταστήματα, "θωρακίζονται" περαιτέρω κυρίως τα θαλάσσια σύνορα, ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραία εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών, χωρίς να αποκλείεται η εκ νέου μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης ή σε άλλους ειδικούς χώρους».

Το δημοσίευμα διαψεύδεται από κύκλους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Κατά την εφημερίδα, η σύσκεψη έγινε στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου, του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση και του αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση. Δύο μέρες μετά, επισκέφτηκε ανεπίσημα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενώ την επομένη, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Γ. Πανούσης και λίγο αργότερα ο προκάτοχός του, βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι «οι επαφές αυτές έγιναν για την επικαιροποίηση και εφαρμογή του "σχεδίου Πικραμμένου"», το οποίο είχε καταρτιστεί το διάστημα της υπηρεσιακής πρωθυπουργίας του Παν. Πικραμμένου, το Μάη του 2012.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ