Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ ΟΤΑ
Οχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΤΑ στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Την αντίθεσή της στην εκχώρηση τομέων και αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία εξωθεί τους δήμους η κυβερνητική πολιτική, υπενθυμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ίδιο το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων ευνοεί την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της ΤΑ στην ιδιωτική πρωτοβουλία (είτε απευθείας στους ιδιώτες, είτε μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων), κάτι το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδα. Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε να διοργανώσει την ερχόμενη Τετάρτη Γενική Συνέλευση, με κεντρικό ζήτημα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην ΤΑ.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε χτες, εκπρόσωποί της θα συναντηθούν σήμερα Τετάρτη με τη Δημοτική Αρχή και τη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων Βύρωνα που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δηλαδή να αποδοθούν στο προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης τα δεδουλευμένα, ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων δραχμών και να εξοφληθούν οι οφειλές της στο ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ