Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Ο Τσίπρας φορτώνει τις ευθύνες του στις πλάτες του λαού»

Οξεία επίθεση έκανε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, για την απόφασή του να ζητήσει δημοψήφισμα. Οπως είπε: «Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των "θεσμών", ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Οχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ!».

Υπερασπιζόμενος την κυρίαρχη στρατηγική επιλογή του εγχώριου κεφαλαίου, τόνισε: «Η ΝΔ προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της δημοκρατίας και της Ευρώπης. Οχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δήλωσε: «Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της ΕΕ δεν αναιρούν επ' ουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Αφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες». Της δήλωσης είχε προηγηθεί, κατά πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή - Σαμαρά.

Σε αυτή τη βάση, στη συζήτηση χτες στη Βουλή, τα στελέχη της ΝΔ καλούσαν το λαό να πει «ναι στην ΕΕ», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφή ατζέντα» και για προϋπάρχον σχέδιο να οδηγήσει την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία εκτός ευρώ και ΕΕ. «"Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα!" Αυτή θα είναι η απάντηση της Κυριακής από όλους τους Ελληνες πατριώτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Βορίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να πάει «ένα βήμα παραπέρα», να προκαλέσει εκλογές για να δώσει ο λαός την «τελική λύση».

Στο μεταξύ, πληροφορίες έφεραν τον Αντ. Σαμαρά, να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Βάσει όσων προβλέπονται, σε αυτήν την περίπτωση διακόπτεται κάθε άλλη διαδικασία στη Βουλή και ξεκινά τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ