Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατέθεσε πρόταση για το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος

Το ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις, κατέθεσε στη Βουλή τη δική του πρόταση για το δημοψήφισμα, με γνώμονα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, Θανάση Παφίλη, την ώρα που οι υπόλοιπες δυνάμεις, σε μια ακόμα αποπροσανατολιστική προσπάθεια, συζητούσαν θέματα αντισυνταγματικότητας του προτεινόμενου δημοψηφίσματος.

«Εμείς θεωρούμε ότι, παρά τα όποια προβλήματα που όντως υπάρχουν, δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας» ανέφερε ο Θ. Παφίλης. «Το κυριότερο, πρόσθεσε, είναι η ουσία. Τι κάνει η κυβέρνηση σήμερα με αυτή την πρόταση; Καλεί σε δημοψήφισμα τον ελληνικό λαό ν' απορρίψει την πρόταση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και να υιοθετήσει, να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης».

Οπως σημείωσε, «στην πραγματικότητα, δηλαδή, η κυβέρνηση καλεί το λαό να επιλέξει ή την πρόταση-καρμανιόλα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ή την πρόταση-λαιμητόμο της ελληνικής κυβέρνησης (...) Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό ν' απορρίψει τέτοια διλήμματα και να στηρίξει την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος».

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Αναλυτικά, η πρόταση της ΚΟ του ΚΚΕ προβλέπει συγκεκριμένα ότι:

«Η κυβέρνηση προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα αν ο λαός εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί ότι τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού, είναι τα παρακάτω:

1) ΟΧΙ στις προτάσεις για συμφωνία των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης

2) Αποδέσμευση από την ΕΕ - Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών τους νόμων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ