Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς «Ηλεκτρικό» και πράσινα λεωφορεία

Χωρίς «Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο» και πράσινα λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ., θα μείνει σήμερα η Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ κήρυξαν δύο 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, σήμερα (5 π.μ. - 9 π.μ.) και μεθαύριο Παρασκευή (11 π.μ. - 3 μ.μ.), διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις κήρυξαν τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της επιχείρησης για παρελκυστική τακτική στην υπογραφή νέας ΣΣΕ για το 2001.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Σωματείων, αν και έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η διοίκηση του ΗΣΑΠ αρνείται να ικανοποιήσει και τα πλέον αυτονόητα από τα αιτήματα των εργαζομένων. Για μεν τα οικονομικά θέματα οι προτάσεις της διοίκησης κινούνται κάτω και από τα όρια της εισοδηματικής πολιτικής που έχει ορίσει η κυβέρνηση, για δε τα θεσμικά αιτήματα, αρνείται κάθε συζήτηση.

Σε περίπτωση που η διοίκηση ΗΣΑΠ εμμείνει σε αυτή της τη στάση, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι είναι υποχρεωμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ