Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Μαχητικά στο δρόμο του αγώνα

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη Λαμία η ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών, απ' όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος της Στερεάς Ελλάδας.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστών αποτελεί τμήμα των περιφερειακών κινητοποιήσεων, που είχε αποφασίσει το 3ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, με κορύφωση την αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι πυροσβέστες της Στερεάς - Εύβοιας μετά τη μαχητική συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ανθυγιεινό και όχι εμπαιγμό», «Είμαστε λαός και όχι συντεχνία, δίνουμε τα πάντα για την κοινωνία». Οταν η πορεία έφτασε στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς, ακούστηκαν τα συνθήματα «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε» και «Σήμερα πορεία, αύριο απεργία», συνθήματα που καταγράφουν τις διαθέσεις των πυροσβεστών για αγωνιστική συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μέχρι να δικαιωθούν.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία μελών της διοίκησης της Ενωσης, παρέδωσε στο γραφείο του ΓΓ της Περιφέρειας (ο ίδιος απουσίαζε) το ομόφωνο ψήφισμά τους, στο οποίο διεκδικούν την αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, την πλήρη αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλους τους τομείς, την πλήρη εφαρμογή 5νθήμερης βδομάδας εργασίας με 37,5 ώρες απασχόλησης, την καταβολή πραγματικής αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση πέρα των 37,5 ωρών και όλων των εξαιρέσιμων (αργίες, Κυριακές κλπ.), σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, και την καταβολή των δεδουλευμένων προηγούμενων ετών (ρεπό, άδειες, νυχτερινά, εκτός έδρας).

Να επισημανθεί ότι στην κινητοποίηση της Δευτέρας συμμετείχαν πυροσβέστες απ' όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Στερεάς - Εύβοιας, εκτός απ' την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας. Αυτό δεν είναι άσχετο με την προσπάθεια παρεμπόδισης από τη διοίκηση της συνδικαλιστικής δράσης, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες (19 - 20 Ιούνη), όταν κλιμάκιο της διοίκησης της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συνεδρίου, επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους.

Εκεί - όπως είχαν κάνει και στις άλλες υπηρεσίες - ανάρτησαν ένα πανό με το κύριο αίτημά τους για «αναγνώριση ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού του επαγγέλματος». Αυτό το πανό με άνωθεν προφανώς εντολές, κάποιοι το κατέβασαν. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το ΔΣ της Ενωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρ», κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας μήνυση κατά αγνώστων για «παρεμπόδιση νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης» (Ν.1264/82). Παράλληλα, το ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΥΠΣ) έστειλε εξώδικο στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, απαιτώντας την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση.

Με έγγραφη απάντησή του στην ΠΟΕΥΠΣ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Π. Φούρλας, προσπαθώντας να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», φαίνεται να καλύπτει τους υφισταμένους του και ούτε λίγο, ούτε πολύ, επικαλούμενος τον κανονισμό του ΠΣ, αφήνει να διαφανεί ότι ο συνδικαλισμός στο Σώμα βλάπτει το δημόσιο συμφέρον!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ