Κυριακή 28 Ιούνη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Μακεδονία και Θράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο αντίστασης του ΚΚΕ, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία - λαιμητόμο για το λαό, που παζαρεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Διαδήλωσαν την απόφασή τους να τραβήξουν αποφασιστικά μπροστά, στο δρόμο για τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. «Απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου, να βγει πιο ισχυρό το μέτωπο αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός αγώνας και δρόμος. Μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη λαίλαπα, μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα συμφέροντα του λαού», ανέφερε μεταξύ άλλων, και τόνισε: «Με ΚΚΕ ισχυρό, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση».

Οι χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με το σύνθημα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», σάλπισαν ξεσηκωμό. Μπροστά στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης γράφτηκε με σπρέι: «Οχι στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών». Η πορεία κατέληξε στο Επταπύργιο, χώρο μαρτυρίου χιλιάδων κομμουνιστών.

Μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Παντού οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες διαδήλωσαν: «Κέρδη στο κεφάλαιο, φτώχεια στο λαό, αυτό είναι το μνημόνιο νέο και παλιό», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Συγκεντρώσεις έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια, Πολύγυρο, Κατερίνη, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ