Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Στο δικαστήριο οι ΝΑΤΟικοί ένοχοι

Διάβημα διαμαρτυρίας στη γιουγκοσλαβική πρεσβεία

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία
Την αλληλεγγύη στο γιουγκοσλάβικο λαό και τους εργαζόμενους και την αντίθεση στο κυβερνητικό διάταγμα που παραπέμπει Γιουγκοσλάβους πολίτες μαζί με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης, κατά απαίτηση των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, εξέφρασε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στον πρόξενο και τον γραμματέα της γιουγκοσλαβικής πρεσβείας που συναντήθηκε μαζί τους.

Η αντιπροσωπεία των στελεχών του ΠΑΜΕ επέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας να εκδώσει τον Σέρβο ηγέτη μαζί με άλλους πολίτες στο Δικαστήριο της Χάγης, καταγγέλλοντας σαν προκλητική και πραξικοπηματική ενέργεια που θέλει να τιμωρήσει αυτούς που αντιστάθηκαν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια Αμερικανών και Ευρωπαίων για παραπέρα διαμελισμό των Βαλκανίων και επιβολή των σχεδίων τους.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων στην απόφαση έκδοσης, η οποία καθορίζεται από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ώστε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο διαμελισμός των Βαλκανίων και να δημιουργήσουν προτεκτοράτα. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γιουγκοσλαβικό λαό και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται κάτω από τα δεσμά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης που στήριξαν. Η απόφαση που έλαβαν έχει σκοπό να τιμωρήσει έναν ηγέτη που αντιστάθηκε και μαζί του να χτυπηθεί κάθε φωνή που αντιδρά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών», σημείωσε.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ σημείωσε ακόμα ότι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» συνεχίζεται στα Βαλκάνια με τις εξελίξεις στα Σκόπια και τόνισε ότι «από αυτή την πολιτική κινδυνεύει και η δική μας χώρα. Γι' αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε αλληλέγγυοι για να αντιπαλέψουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».

Ο Χρ. Σκιαπετάρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεση στο να επεμβαίνουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στα εσωτερικά άλλων χωρών για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους και κατήγγειλε ότι το Δικαστήριο της Χάγης εξυπηρετεί αυτές τις σκοπιμότητες. «Στο δικαστήριο πρέπει καθίσουν αυτοί που είναι πραγματικά ένοχοι και υπεύθυνοι για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων με τον βρώμικο πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ