Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Να μην παραδοθεί ο Μιλόσεβιτς»

Την ψήφιση του κυβερνητικού διατάγματος για παραπομπή των Γιουγκοσλάβων πολιτών στο Δικαστήριο της Χάγης καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.

Στην επιστολή της προς τον πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση των μελών της για την επικείμενη παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης, «ύστερα από απαίτηση των εγκληματιών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» και ζητούν να μην παραδοθεί και να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

Την αντίθεση της με το Διάταγμα της Κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΜ, θεωρώντας το «προϊόν εκβιασμού και πρόκληση όχι μόνο για τους Γιουγκοσλάβους, αλλά για όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Τέλος, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, καταγγέλλει την «άθλια ενέργεια» παραπομπής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, «δικαστήριο που αποτελεί όργανο και μηχανισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» ως «πρόκληση για το λαό της Γιουγκοσλαβίας». Και τονίζει ότι στο «σκαμνί των κατηγορουμένων θα έπρεπε να βρεθούν οι εμπνευστές και συνένοχοί τους στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ