Πέμπτη 25 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εμβάθυνση ΟΝΕ: Ισχυροποίηση των μηχανισμών της αντιλαϊκής στρατηγικής κεφαλαίου - ΕΕ

Η εμβάθυνση της ΟΝΕ, η ενίσχυση της «ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης» σημαίνουν ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την επανεξέταση του πλαισίου της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, σημειώνοντας τα εξής:

«Εχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η ΕΕ στρέφεται κατά των λαών, χτυπάει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για να υπηρετήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μονοπωλιακών οικονομικών ομίλων. Εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει ισχυροποίηση των μηχανισμών της αντιλαϊκής στρατηγικής κεφαλαίου - ΕΕ.

Με μέτρα όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ενίσχυση του Γιούρογκρουπ και άλλα, δυναμώνει η εποπτεία εφαρμογής διαρκούς λιτότητας για τους λαούς χάριν της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Κοινός στόχος των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Οσο κι αν παίρνετε μέτρα, όσο κι αν μιλάτε για σύγκλιση, την ανισομετρία και την καπιταλιστική κρίση δεν μπορείτε να την αποτρέψετε.

Σ' αυτήν την αντιλαϊκή στρατηγική, οι λαοί μια απάντηση έχουν: Οργάνωση και επίθεση, για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, αποδέσμευση από την ΕΕ, με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ