Πέμπτη 18 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Παρουσιάστηκε χτες η νέα έκδοση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Η νέα έκδοση των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπως την επιμελήθηκε το Τμήμα ενάντια στα Ναρκωτικά της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσιάστηκε χθες στην κατάμεστη - από φορείς, εργαζόμενους στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης, αθλητές κι ολυμπιονίκες, συλλόγους οικογένειας και πρώην χρήστες - αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Η 40σέλιδη νέα έκδοση, αποτελεί ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο διείσδυσης σε βάθος στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Και η νέα έκδοση είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και διαρκούς επεξεργασίας επιστημονικών δεδομένων, νέων στοιχείων και της αδιάκοπης επαφής και συνεργασίας του Κόμματος με τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, με τους συλλόγους οικογένειας των προγραμμάτων αυτών, με επιστήμονες από το χώρο των εξαρτήσεων καθώς και πρώην χρήστες που δίνουν τη μάχη για την ελευθερία. «Με καμβά πάντα την ιδεολογία μας», το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, ο ιδεολογικός, φιλοσοφικός και επιστημονικός άξονας του κινείται στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης του σταθερού μετώπου που έχει ορθώσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στα ναρκωτικά.

Στην καρδιά της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης όπου το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών οξύνεται, η νέα έκδοση και κυκλοφορία των θέσεων του Κόμματος κρίνεται επιβεβλημένη. Καθώς στόχος είναι να αποτελέσει ένα ακόμη «όπλο» στη συνεχή διαπάλη με την πολιτική διαχείρισης και συντήρησης της τοξικοεξάρτησης που εφαρμόζουν διαχρονικά οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως αυτή απορρέει από τις στρατηγικές ντιρεκτίβες της ΕΕ. Το μήνυμα που δόθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση ήταν ξεκάθαρο: Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης λαϊκής αντεπίθεσης στην εξουσία του κεφαλαίου.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την παρουσίαση της νέας έκδοσης που φέρνει τον τίτλο «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - Αγώνα Ρήξη Ανατροπή για νέα κοινωνία σοσιαλιστική» έκανε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρεμβάσεις από φορείς και ακολούθησε πλούσιος διάλογος.

  • Ο «Ρ» θα δημοσιεύσει τις επόμενες μέρες αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή εκδήλωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ