Πέμπτη 18 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Ελεγχοι και πρόστιμα μετά την καταστροφή

Να ανακληθεί η Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο που καταστράφηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά, ζητά το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Μετά την περιβαλλοντική καταστροφή, οι Επιθεωρητές προχώρησαν σε ελέγχους στην εταιρεία και όπου βεβαιώθηκε πως υπήρχε σωρεία παραβιάσεων των περιβαλλοντικών όρων.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως η εν λόγω εταιρεία διενεργούσε παράνομη συλλογή, μεταφορά, προσωρινή αποθήκευση και ανεξέλεγκτη διάθεση εν δυνάμει επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες, εγκρίσεις και άδειες και χωρίς τη λήψη και τήρηση των ελάχιστων απαιτούμενων μέτρων, όρων, περιορισμών και προδιαγραφών για τη διαχείριση των συγκεκριμένων αποβλήτων, αποθήκευε ποσότητες στερεών αποβλήτων για τις οποίες δεν είχε αδειοδοτηθεί, δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, είχε δημιουργήσει χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων και δε διέθετε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Οι εκθέσεις αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχουν ενσωματωθεί στην ήδη σχηματισμένη δικογραφία και θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το «Δημόκριτο», από τα αποτελέσματα των μετρήσεων φαίνεται ότι τα επίπεδα των διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων που μετρήθηκαν τρεις μέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, σε δείγματα αέρα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, μόλις 100 μέτρα από την εταιρεία ήταν ιδιαίτερα υψηλά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ