Τετάρτη 17 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική στάση εργασίας χτες στους ΟΤΑ

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ΔΑΣ ΟΤΑ συμμετείχε στην κινητοποίηση διεκδικώντας: Κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τις ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους. Να μην ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων καθώς και καμία άλλη υπηρεσία των δήμων. Αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Χρηματοδότηση των δήμων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τη φορολόγηση του κεφαλαίου, για να μπορούν να λειτουργούν και να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Στην Αθήνα, οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ έκαναν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία συμμετείχε το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Ακολούθησε πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με το γγ του υπουργείου, Κ. Πουλάκη.

Οπως αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, σε σχετικό Δελτίο Τύπου η ΔΑΣ ΟΤΑ «Ολα παραπέμπονται για την ηγεσία του υπουργείου στην εξέλιξη που θα έχει η διαπραγμάτευση και η συμφωνία της κυβέρνησης για την οποία "οι εργαζόμενοι να εύχονται να πάνε όλα καλά"! Καλούμε τους συναδέλφους να βάλουν στην άκρη και τις αυταπάτες και τους εκφοβισμούς και να συνεχίζουν να οργανώνουν την πάλη σε κάθε Δήμο κόντρα στα νέα μνημόνια».

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας και το σωματείο καθαριότητας του Δήμου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ