Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκδήλωση για τα «εργατικά ατυχήματα»

Εκδήλωση με θέμα «Τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες στους κλάδους της βιομηχανίας. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων» διοργανώνουν συνδικάτα της Αττικής από τους κλάδους της βιομηχανίας, τη Δευτέρα 22 Ιούνη.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, ΗΣΑΠ Βικτώρια) και διοργανώνεται από τα εξής συνδικάτα: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ελαιουργοσαπωνοποιών, Ενέργειας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Μετάλλου και Ναυπηγικής βιομηχανίας, Πρακτορείων Εφημερίδων, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Χαρτεργατών και Χημικής Βιομηχανίας.

Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους της βιομηχανίας. Εργάτες τραυματίζονται καθημερινά, άλλοι σακατεύονται, άλλοι πεθαίνουν θυσιαζόμενοι στο βωμό του κέρδους.

Το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μάη, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους, ήταν το πιο σοβαρό από τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα, «μικρά» ή «μεγάλα», που συμβαίνουν κάθε μέρα στις βιομηχανίες της Αττικής. Πρόκειται για ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ