Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Κάνουν τους μετανάστες «μπαλάκι»

ΡΩΜΗ - ΠΑΡΙΣΙ.--

«Μπαλάκι» μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας έχουν γίνει αυτές τις μέρες εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα των δύο χωρών, στην περιοχή Βεντιμίλια, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να τους φιλοξενήσει.

Η μεν Ρώμη εμφανίζεται να «γκρινιάζει» γιατί δεν έχει τη στήριξη που θα ήθελε από τις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να δηλώνει ότι «εάν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θελήσει να δείξει αλληλεγγύη, καλώς. Εάν δεν το κάνει, έχουμε σχέδιο Β, αλλά θα ήταν πληγή για την Ευρώπη», ενώ ο κυβερνητικός σύμμαχος του Ρέντσι και υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανέφερε ότι αν η Ευρώπη «δεν δείξει αλληλεγγύη, θα βρει απέναντί της μία διαφορετική Ιταλία».

Στο δε Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επέμεινε ότι η Ιταλία πρέπει να εφαρμόσει το «Δουβλίνο II»» και άρα «όταν μετανάστες φθάνουν στη Γαλλία έχοντας περάσει από την Ιταλία, όπου και έχουν καταγραφεί, ισχύει ο ευρωπαϊκός νόμος και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία».

Τις τελευταίες μέρες ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πολλοί μετανάστες έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες σε βραχώδεις περιοχές, απελπισμένοι που δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα προσωρινό καταφύγιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ