Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Αντιδημοκρατική σύλληψη συνδικαλίστριας

Καταγγελία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Την αντιδημοκρατική σύλληψη, από το ισραηλινό κράτος, της Αλεξάνδρας Λυμπέρη, που ταξίδευε προς τη Ραμάλα καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΣΟ έχει ως εξής:

«Η ΠΣΟ καταγγέλλει την παράνομη και αντιδημοκρατική ενέργεια της Αστυνομίας στο Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ σε βάρος της Αλεξάνδρας Λυμπέρη που ταξίδευε νόμιμα με όλα τα απαραίτητα ταξιδιώτικα έγγραφα για την Παλαιστίνη.

Η συναδέλφισσα Α. Λυμπέρη, δημοσιογράφος, πήγαινε το Σάββατο, 13 Ιούνη, σε αποστολή της ΠΣΟ στη Ραμάλα της Παλαιστίνης για να παρακολουθήσει μαζί και με άλλους εκπροσώπους της ΠΣΟ, σεμινάριο με θέμα "Εκπαίδευση νέων συνδικαλιστών στο ίντερνετ κ.λπ.".

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ συνελήφθη από την Ασφάλεια του αεροδρομίου με το επιχείρημα ότι "η ΠΣΟ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας του Ισραήλ κ.λπ. κ.λπ.". Ομάδα 15 αστυνομικών ανδρών και μιας γυναίκας αστυνομικού προσπαθούσαν να την τρομοκρατήσουν, επιχείρησαν να την "ελέγξουν" σωματικά και να της αφαιρέσουν συνδικαλιστικά κείμενα και φυλλάδια της ΠΣΟ.

Κρατήθηκε μέσα στην Ασφάλεια του αεροδρομίου επί 11 ώρες και με συνοδεία αστυνομικών την επιβίβασαν βίαια και χωρίς τη θέλησή της σε αεροπλάνο και την έδιωξαν από το Ισραήλ συνοδεία αστυνομικών.

Το γεγονός αυτό είναι μια ευκαιρία για το Διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει ακόμα μια φορά με κάθε δυνατό τρόπο:

-- Τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές των κυβερνήσεων του Ισραήλ.

--Να δυναμώσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

-- Να απαιτήσουμε από τους διεθνείς οργανισμούς να εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού, χωρίς εξαιρέσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει με αφορμή και τον φετινό γιορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΠΣΟ: «Δηλώνουμε ότι είμαστε περήφανοι για την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και όλους τους Αραβες εργαζόμενους. Τέτοιες πρακτικές των ισραηλινών κυβερνήσεων δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα, μας δυναμώνουν και μας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Δυναμώνουμε τον Διεθνισμό μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ