Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τις ΣΣΕ

«Κινητικότητα» παρουσιάστηκε, το Σαββατοκύριακο και χτες, στις συζητήσεις ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τους εκπροσώπους της ΕΙΗΕΑ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ανέβαλε, προχτές, την απόφαση για συγκεκριμενοποίηση της ημερομηνίας κήρυξης της 48ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί, περιμένοντας οριστική απάντηση της εργοδοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά, η ΕΙΗΕΑ έστειλε χτες γραπτές τις προτάσεις της με τις αυξήσεις που προτείνει (λέγεται ότι προτείνονται αυξήσεις 5% και, για τα δύο χαμηλότερα κλιμάκια μισθών, 5,5%). Αγνωστο παραμένει αν στις προτάσεις - απαντήσεις της Ενωσης Ιδιοκτητών περιλαμβάνονται και τα άλλα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που διεκδικεί ο κλάδος...

Ξεχωριστές συζητήσεις για τις συμβάσεις των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, γίνονται από τις αντίστοιχες Ενώσεις που, από κοινού με την ΕΣΗΕΑ, συντονίζονται για αγωνιστική διεκδίκηση ΣΣΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες, από την πλευρά της ΕΙΗΕΑ, γίνονταν προσπάθειες και ενέργειες με στόχο την υπόσκαψη της ενότητας δράσης που έχει επιτευχθεί σχετικά με τη διεκδίκηση ικανοποιητικών συμβάσεων στα ΜΜΕ.

Πάντως, σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να εξετάσει τις τελευταίες απαντήσεις των ιδιοκτητών και να αποφασίσει για την παραπέρα πορεία διεκδίκησης ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ