Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική σε όλη τη χώρα. Η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης μεταφράζεται σε ελλείψεις μηχανολογικού εξοπλισμού, προσωπικού, υλικών, φαρμάκων. Σημαίνει, επίσης, ότι πολλές φορές οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατούν να παρέχουν τη φροντίδα που απαιτείται σε ασθενείς, όσο και αν προσπαθούν.

Η υποχρηματοδότηση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του επιχειρούν να μειώσουν κι άλλο το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», να συμπιέσουν δηλαδή παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης και ταυτόχρονα, με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Επίσης, η μείωση των δαπανών για την Υγεία σημαίνει μικρότερη συνεισφορά του κράτους στην αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. Το κόστος για την Υγεία μετακυλίεται στις πλάτες του λαού και την ίδια ώρα περισσότερο ζεστό χρήμα από τα κρατικά ταμεία μετατρέπεται σε άμεση και έμμεση επιδότηση των εργοδοτών. Κάτω από αυτό το πρίσμα, που αφορά συνολικά το σύστημα της Υγείας στον καπιταλισμό, η έρευνα του «Ριζοσπάστη» στις κρατικές δομές συνεχίζεται σήμερα στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Η Αγία Ολγα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ