Σάββατο 13 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ
Ερευνα κατά αγνώστων για «ανθρωποκτονία»

ΜΑΣΣΑΛΙΑ.--

Οτι θα διαταχθεί έρευνα κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ανακοίνωσε χτες ο εισαγγελέας Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, που έχει αναλάβει την υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους της «Germanwings» στις γαλλικές Αλπεις. Η αεροπορική τραγωδία, που έγινε στις 24 Μάρτη ενώ το αεροπλάνο μετέφερε συνολικά 150 άτομα (όλα σκοτώθηκαν) από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλείας, ειδικά στις αεροπορικές εταιρείες «χαμηλού κόστους» (όπως ήταν και η συγκεκριμένη, ως θυγατρική της «Λουφτχάνσα»).

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ο Ρομπέν ανέφερε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς (που φέρεται να οδήγησε το αεροπλάνο στις Αλπεις) «συμβουλεύτηκε 41 γιατρούς μέσα σε πέντε χρόνια», 7 από τους οποίους είχε δει το μήνα που προηγήθηκε της συντριβής. Σύμφωνα με το BBC, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βρουν «οργανική αιτία» για τα προβλήματα στην όρασή του (που έλεγε ότι είχε), την οποία και συνέδεσαν τελικά με πιθανή ψύχωση του Λούμπιτς.

Θυμίζουμε ότι το τι τελικά θα αποκαλυφθεί ως προς την κατάσταση της υγείας του Λούμπιτς, αλλά και ως προς το τι γνώριζε η εταιρεία θα επηρεάσει και τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι οικογένειες των θυμάτων. Το ζήτημα, πάντως, της ευθύνης των αεροπορικών εταιρειών για την κατάσταση της υγείας των πιλότων τους και το συστηματικό έλεγχό της εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια των πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ