Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Καρέ τίτλων

Η ώρα της δικαίωσης για τον αρχηγό που συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου

Sportidea

Η ώρα της δικαίωσης για τον αρχηγό που συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου
Τελικά το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα ήταν και το πιο γλυκό για τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι «πράσινοι» δεν είχαν γευτεί τη χαρά ενός ευρωπαϊκού τίτλου, ούτε καν ενός ελληνικού (Κύπελλο) και το μόνο που απέμεινε ήταν το πρωτάθλημα. Και οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν άφησαν να τους ξεφύγει... Με κορυφαίο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (23π) ο Παναθηναϊκός έφθασε στη νίκη με 79-63 επί του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά η επιτυχία του Παναθηναϊκού εκτός από χαρά στους συντελεστές της, προσέφερε ή θα προσφέρει και άλλα ανταλλάγματα. Πρώτος... εισέπραξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το θέμα της παραμονής του χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να λυθεί. Χτες η ανακοίνωση της ΚΑΕ επιβεβαίωνε αυτό που περίμεναν όλοι. Ο προπονητής των τίτλων, ανανέωσε για δύο ακόμη σεζόν (έως το τέλος της περιόδου 2002-2003) το συμβόλαιό του με τους «πράσινους» και αν το ολοκληρώσει, τότε θα γίνει ο μακροβιότερος τεχνικός τους την τελευταία 12ετία.

Ολυμπιακός: Βγήκαν τα μαχαίρια....

Η απογοήτευση για την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος ήταν έκδηλη στις τάξεις του Ολυμπιακού. Μπορεί τα παράπονα για τη διαιτησία των Ζαβλανού - Βορεάδη να ήταν πολλά, όμως δεν αποτελούν και βάλσαμο στην τεταμένη ατμόσφαιρα, η οποία έγινε πιο βαριά μετά τις δηλώσεις και του Ντίνο Ράτζα ότι ο «Ηλίας Ζούρος έπρεπε να είχε στείλει σπίτι του τον Οικονόμου»!!! Στην αντίπερα όχθη, ο Ελληνας διεθνής απάντησε χτες με ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ότι στο τέλος μιας δύσκολης περιόδου είναι εύκολο κάποιος να μεταθέτει τις ευθύνες που συνολικά έχουν όλοι για τη μη κατάκτηση του πρωταθλήματος»....

Πάντως, από χτες κιόλας άρχισε ο σχεδιασμός για το μέλλον. Αποφασίστηκε η παραμονή του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της ομάδας, ενώ ακούστηκαν και τα πρώτα σενάρια για μετεγγραφές παικτών με πρώτα ονόματα αυτά των Φορντ, Παπαλουκά. Οσον αφορά τα συμβόλαια που τελειώνουν, αναμενόμενη είναι η διακοπή της συνεργασίας με τον Ντίνο Ράτζα, αφού και οι δυο πλευρές δε δείχνουν διάθεση για το αντίθετο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ