Πέμπτη 11 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
Σε παμφωκική αλληλεγγύη καλεί το ΚΚΕ

Σε απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Βωξίτη της πολυεθνικής εταιρείας «Kernos» ενάντια στα εργοδοτικά σχέδια για δεκάδες απολύσεις και ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι απολύσεις από την προηγούμενη βδομάδα.

Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής σε παμφωκικό ξεσηκωμό να συμπαρασταθεί στους εργάτες των μεταλλείων και να απαιτήσει: Εδώ και τώρα επαναπρόσληψη των απολυμένων εργατών από τα μεταλλεία, καμία μείωση μισθών, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

«Η ταξική αλληλεγγύη - σημειώνει η ΤΕ Φωκίδας - είναι το όπλο που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι εργάτες ώστε να αποκρουστεί αποτελεσματικά η επίθεση στα εργασιακά και κεκτημένα δικαιώματα που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία. Είναι το όπλο για να σπάσει ο φόβος και η εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι εργάτες στα μεταλλεία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα της αστικής διαχείρισης (...) από το υπηρετικό προσωπικό αυτών των κομμάτων σε Δήμο και Περιφέρεια που συνειδητά σιωπά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org