Πέμπτη 11 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αθλητικά τουρνουά σε όλη τη Δυτική Αθήνα

Μια μεγάλη νεανική αθλητική διοργάνωση με τρία τουρνουά ομαδικών αγωνισμάτων ετοιμάζει η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ μέσα στον Ιούνη που θα απλωθεί σε όλη τη Δυτική Αθήνα.

Πρόκειται για τουρνουά ποδοσφαίρου (5χ5), μπάσκετ (3χ3) και βόλεϊ που θα διοργανωθεί σε: Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ιλιον, Αγ. Αναργύρους, Καματερό, Μενίδι, Φυλή και Ολυμπιακό Χωριό.

«Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα», δηλώνει η ΚΝΕ και καλεί τους νέους να φτιάξουν τις δικές τους ομάδες και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 18 Ιούνη, οπότε θα γίνει και η κλήρωση, ενώ οι αγώνες θα γίνουν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 698.7075.208 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tournoua_kne@hotmail.com

Για το περιεχόμενο αυτής της πρωτοβουλίας, η ΠΟ Δυτικού Τομέα σημειώνει, σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες μας για άθληση αυξάνονται, χρόνο με το χρόνο συνολικά οι δομές άθλησης στην περιοχή μας υποβαθμίζονται. Στις γειτονιές μας στη Δυτική Αθήνα, οι ελεύθεροι χώροι άθλησης είναι ελάχιστοι και αυτοί ξεχασμένοι, πολλές φορές ακατάλληλοι, χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή.

Σκέψου:

  • Είναι τυχαίο ότι σε όποιο άθλημα δεν έχουν άμεσο κέρδος επιχειρηματικοί όμιλοι, προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, να το συρρικνώσουν;
  • Είναι τυχαίο ότι για την πιο απλή αθλητική δραστηριότητα είμαστε αναγκασμένοι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με τις κόντρες των επιχειρηματιών και των ΠΑΕ, αποδεικνύουν ότι στον αθλητισμό κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που ευθύνονται για αυτήν την άθλια κατάσταση. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να μην παγιδευτεί στις κόντρες των επιχειρηματιών, καλεί να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση συνολικά στον Αθλητισμό.

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων

Κάθε άθλημα μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα, μακριά από τις μπίζνες και τη σαπίλα που επικρατεί στα δικά τους επαγγελματικά σαλόνια.

Η ΚΝΕ παλεύει για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό. Παλεύει για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που μας στερεί τη ζωή, μας κρατάει μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύει ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα που μας πλασάρουν ως διέξοδο από τα προβλήματα που βιώνουμε από τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε τώρα σύγχρονες δομές άθλησης που θα ξεκινούν από τη γειτονιά, το σχολείο, με δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων (υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες) τη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό, για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ