Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στις 19 - 20 Ιούνη στο Πάρκο Φιξ, στα Πατήσια, οι φετινές εκδηλώσεις του Διημέρου

Από τον «παιδότοπο» του περσινού Διημέρου
Από τον «παιδότοπο» του περσινού Διημέρου
Με κεντρικό σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» διοργανώνεται από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το φετινό Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών, στις 19 και 20 Ιούνη στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 20/6, στις 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από συγκροτήματα Ελλήνων και μεταναστών, λαϊκό γλέντι, θεατρική παράσταση, ενώ θα λειτουργεί και παιδότοπος.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που θα ανατυπωθεί σε πολλές γλώσσες για να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους μετανάστες:

«Ελληνες και μετανάστες,

Σας καλούμε στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουμε για 15η συνεχόμενη χρονιά.

Σας καλούμε να ακούσετε και να συζητήσετε μαζί μας τις θέσεις του ΚΚΕ για τη μετανάστευση. Δε μένουμε απαθείς μπροστά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ευθύνονται για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Μπορούμε ενωμένοι και οργανωμένοι να αντιπαλέψουμε τη δύσκολη πραγματικότητα και να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Από τις περσινές εκδηλώσεις
Από τις περσινές εκδηλώσεις
Οι χιλιάδες πνιγμένοι στη θάλασσα της Μεσογείου, οι χιλιάδες στοιβαγμένοι μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα εξαιτίας της ΕΕ, η φτώχεια και ο κατατρεγμός όσων αναζητούν να ξεφύγουν από τις βόμβες του ιμπεριαλιστικού πολέμου δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.

Οσοι καταφέρνουν να γλιτώσουν απ' το θάνατο, εξασφαλίζοντας με χίλια βάσανα μια άδεια παραμονής, έχουν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, την ανεργία, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, την τρομοκρατία των αφεντικών, την απλήρωτη δουλειά και τα εργατικά ατυχήματα. Αυτή είναι η καθημερινότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα και αυτή δεν κάνει διάκριση στο χρώμα, στη φυλή, στο θρήσκευμα.

Τέσσερις ακόμα νεκρούς μετράει η εργατική τάξη της χώρας μας από το εργοδοτικό έγκλημα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Οι τρεις Ελληνες, ο άλλος μετανάστης. Μαζί στο μεροκάματο νύχτα με νύχτα, μαζί και στο θάνατο, αναλώσιμοι και οι δυο στις κρεατομηχανές των μονοπωλίων.

Αυτά προσφέρει απλόχερα στους εργάτες απανταχού της γης ο καπιταλισμός, αυτή είναι η σαπίλα του. Αυτό είναι το σύστημα που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμυθιάζοντας τους εργαζόμενους ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Λέει ψέματα ότι η ΕΕ, την οποία προσκυνάει, μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.

Η ΕΕ ήταν και θα είναι ένωση των καπιταλιστών, εχθρός των εργατών κάθε εθνικότητας. Ενωση που καταδικάζει στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμύρια εργάτες στις διάφορες χώρες - μέλη της.

Η ΕΕ είναι που σε συνεργασία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, σπέρνουν πολέμους στις διάφορες γωνιές του κόσμου, υποκινούν φυλετικές και θρησκευτικές συρράξεις, εξοπλίζουν και αξιοποιούν κάθε είδους "τζιχαντιστές", για να ρίχνουν τις πολεμικές τους μηχανές στη μάχη και να βάζουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κάθε χώρας που επεμβαίνουν.

Τώρα, όλοι αυτοί μαζί, με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ενισχύουν τη FRONTEX και ετοιμάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε χώρες της Β. Αφρικής και της Αν. Μεσογείου με πρόσχημα την καταπολέμηση των δουλεμπόρων - διακινητών μεταναστών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί με γενικόλογες εξαγγελίες και διγλωσσία, να μπερδέψει και να εξασφαλίσει τη στήριξη Ελλήνων και μεταναστών. Απελευθερώνοντας ορισμένους μετανάστες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσπαθεί να εξωραΐσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και να κρύψει ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις αντιδραστικές ρυθμίσεις της ΕΕ.

Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι σε κοινό αγώνα

Ελληνες και μετανάστες,

Στον καπιταλισμό, κερδισμένοι θα είναι πάντα τα αφεντικά. Οσο αυτοί θα αυξάνουν τα κέρδη τους, οι λαοί θα βυθίζονται στη φτώχεια και στη δυστυχία, θα σκοτώνονται στους πολέμους τους, θα ξεριζώνονται από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Θα διαχωρίζουν την εργατική τάξη ανάλογα το χρώμα, τη γλώσσα, την εθνικότητα, τη θρησκεία για να την εκμεταλλεύονται πιο εύκολα.

Για το λόγο αυτό, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στήριξαν και βοήθησαν να δυναμώσει η φασιστική Χρυσή Αυγή με την ανοχή των κυβερνήσεων και των κρατικών μηχανισμών. Η δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να οδηγήσει σε κανέναν εφησυχασμό. Το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν θέλουν να υπάρχουν ναζιστικές - φασιστικές οργανώσεις, ως δύναμη κρούσης απέναντι στο λαϊκό κίνημα, όποτε υπάρξει ανάγκη. Απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του. Γι' αυτό οι φασίστες έχουν στο στόχαστρό τους και Ελληνες και ξένους εργάτες, γι' αυτό και τρέφουν τεράστιο μίσος για τους κομμουνιστές.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι έχουν δύο επιλογές.

Η μία είναι να φαγωνόμαστε μεταξύ μας για μια καλύτερη θέση στη μιζέρια και τη δυστυχία που μας προσφέρουν τα αφεντικά και το σύστημά τους, ο καπιταλισμός. Να σκοτωνόμαστε στους πολέμους τους, να πολεμάει εργάτης τον εργάτη για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Η άλλη είναι να οργανωθούμε, Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, σε κοινό αγώνα. Να ανασυντάξουμε και να δυναμώσουμε το κίνημά μας. Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας. Να μην πολεμήσει κανένας εργάτης για τα κέρδη των καπιταλιστών. Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ελληνα και μετανάστη εργαζόμενε,

Μην περιμένεις!

Οργανώσου! Πάλεψε! Δυνάμωσε την αλληλεγγύη! Αυτό είναι το όπλο των εργατών!

Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, να αλλάξουμε τον κόσμο!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ